Otevřena registrace na ne-konferenci jOpenSpace 2013

small_506378526Po roční přestávce je letos opět organizována "ne-konference" jOpenSpace. Registrace jsou otevřeny všem, kteří mají zájem setkat se zajímavými lidmi z oboru a strávit s nimi víkend diskusí nad vývojářskými tématy. Termín je stanoven na 2. a 3. listopadu 2013 a bude se odehrávat v srdci Žďárských vrchů. Účast přislíbili mj. Roman Dagi Pichlík a Lukáš Křečan ze společnosti GoodData, Petr Ferschmann ze společnosti FlexiBee, Lukáš Hasík z Avastu, Jiří Filemon Fabián z Vendavo CZ a další známé osobnosti z dev komunity.

Nekonference spojuje intelektuální vyžití i s relaxací - na projížďku na kolech možná bude v listopadu už moc chladno, ale v místě je možné využít řady jiných lákadel. Pomyšlení na diskusní kroužky v infrasauně, páře, vířivce nebo posilovně zní velice slibně. Ne-konference nejsou nijak zvlášť řízené - prostě, jaké si to uděláme, takové to budeme mít.

Pravidla registrace

Jsou jednoduchá :) ... počítejte s tím, že každý účastník musí ostatním něco přinést. Připravte si jednu krátkou přednášku na libovolné téma (ideálně vývojářské :)) a zaregistrujte se na akci:

A to je vše ... nic víc není třeba.

Pokud v krátkém čase dosáhneme více jak 30 přihlášených - což je limit, který jsme si stanovili, požádáme vás o téma vaší přednášky a budeme všichni společně hlasovat o tom, která témata nám přijdou nezajímavější. Po uzavření hlasování uděláme čáru za 30. nejzajímavější přednáškou a uzavřeme seznam účastníků.

Pokud se limit 30 účastníků nenaplní, žádné hlasování neproběhne. A proč máme vůbec limit? Je to jednak z důvodů kapacity ubytování a konferenčního sálu, ale i z toho důvodu, aby to bylo pro všechny nějakým způsobem přínosné. Velké množství lidí je potom už na škodu.

O čem OpenSpace konference vlastně je?

OpenSpace konference jsou specifické tím, že se jejich program příliš dopředu neplánuje. Mluví se zkrátka o tom, co účastníky zajímá. Nikdo totiž není jen pasivním divákem, každý přispěje svou troškou do mlýna. Pokud Vás zajímá více o tomto druhu "konferencí" podívejte se na slideshow Bruce Eckela (anglicky).

Jaká je historie české jOpenSpace nekonference?

Nápad uspořádat podobný typ konference i u nás se zrodil v hlavě Michala Šrajera (Inmite s.r.o.), který se nechal do značné míry inspirovat velmi vyvedenou akcí JavaPosse Roundup, již poněkolikáte konanou za velkou louží.

Doposud se odehrály 4 ročníky této akce. První dva se konaly na Jizerce, třetí poblíž Znojma a poslední v Krkonoších. Na akci se vždy sjede 15 - 25 lidí, které spojuje zájem o vývoj aplikací a stráví víkend diskusí o technologiích, zkušenostech a aktuálních problémech, které řeší. Kromě neformálních diskusí si každý z účastníků připraví krátkou přednášku na jím zvolené téma - typicky v rozsahu okolo 10 minut. To, že se jedná o zajímavé přednášky se můžete sami přesvědčit poslechnutím audio záznamů, které jsou dostupné na těchto stránkách.

Souhrnné informace pro nadcházející ročník

Kde: Hotel Žákova hora poblíž Žďáru nad Sázavou
Kdy: 2.-3. listopadu 2013
Za kolik: prozatím počítejte s hrazením ubytování v hotelu a plné penze (sponzory teprve oslovujeme) - v případě, že bychom žádné sponzory nesehnali, neměla by částka přesáhnout 1500,- na hlavu za celý víkend
Kontaktní místo: fórum na Srazy.info
Více o akci: www.jopenspace.cz