jOpenSpace 2009 – Audio #1

Stejně jako minulý rok, i letos budou některé talky z jOpenspace k dispozici ve formě podcastů. Letos jsme výrazně zapracovali na kvalitě nahrávání a řekl bych, že kvalita je "téměř" profesionální :-) . Řada přednášek byla opravdu výborná, takže doporučuji si je poslechnout. Velmi zajímavý je i formát - ligtning talky omezené 7 minutami dávají skvěle poslouchatelný záznam i pro ranní cesty tramvají. Nuže tu je máte ...

  1. Představení účastníků
    Krátké představení většiny účastníků jOpenSpace - jejich profesní historie, současné zaměstnání, pocity, postřehy.

    MP3 Podcast Podcast [10:36] 3.8 MB

  2. Zaměstnanci vs. Startup
    Jaká je motivace lidí pracovat jako zaměstnanci firem a jaké jsou motivace lidí, kteří se rozhodnou vydělávat jako freelanceři nebo si založit startup? Zkušenosti, pro a proti.

    MP3 Podcast Podcast [48:07] 17.3 MB

  3. Crossplatformní vývoj v Javě, Petr Ferschmann
    Zkušenosti s vývojem přenositelné aplikace v Javě. Jaké jsou vlastně problémy přenositelnosti? Problém s instalátory, různé velikosti písmen, vykonnost GTK na linuxu. Využití JNA pro volání nativních funkcí. OpenJDK je nekompatibilní v oblasti Swing, WebStart nefunguje (nepodporují OpenJDK).

    MP3 Podcast Podcast [6:37] 2.4 MB

  4. Metoda obrácené pyramidy, Pavel Jetenský
    Cenné rady pro lightning talky, které nás všechny donutily k zamyšlení. Začít závěrem, pokračovat rozkrytím problematiky a úvodem.

    MP3 Podcast Podcast [3:26] 1.3 MB

  5. Compass, Lukáš Vlček
    Framework pro fulltextové vyhledávání zjednodušuje přístup k search enginům. Vyvinul Shay Banon pro GigaSpaces - Lucene je hodně nízkoúrovňový. Compass je jednodušší. Jednoduše se integruje ostatními frameworky Spring, Hibernate, JDO. Pro indexování dat, které někde leží vhodnější spíše Solar. Obsahuje funkcionalitu pro Find similar documents

    MP3 Podcast Podcast [8:23] 3.0 MB

  6. Time management, Satai
    GTD (getting this done) - všechny informace o tom co mám dělat dostat z hlavy. Rady pro prioritizaci.

    MP3 Podcast Podcast [6:15] 2.2 MB

  7. Pražský maraton - google maps, Pavel Petřek
    Vizualizace na Google mapy. Vše v paměti, dostatek CPU, dostatek paměti - bottleneck byla síťová karta na pouze 10MB síť. 3500 unikátů - cca 60 requestů za vteřinu. Apache, Tomcat, single servlet. JSON. Write through cache, disk jen pro případ, kdyby vše spadlo.

    MP3 Podcast Podcast [6:25] 2.3 MB

  8. Vlastní výroba flashky, Michal Šrajer
    Jak na výrobu vlastního flash disku, který ve výsledku vypadá jako utržený USB kabel.

    MP3 Podcast Podcast [3:36] 1.3 MB

  9. Testování NetBeans v Hudsonu, Lukáš Hasík
    Automatizované testování UI v Hudsonu. Sada ant skriptů pro pouštění testů na různých mašinách. Plugin do Hudsonu aby se dala nadefinovat matice sad testů, cílových mašin a JDK a pak hromadně testy spustit a posbírat výsledky. Master slave (agenti) architektura.

    MP3 Podcast Podcast [6:06] 2.2 MB
    Videocast Video

  10. Prezentační techniky, Lukáš Hasík
    Vědět komu budeme prezentovat. Jak se vystupuje u prezentace (nestrkat si ruce do kapes) - přizpůsobit tomu, jak se chováte normálně - zvenčí je dost vidět jestli je to přirozené nebo ne. Prezentace si předem vyzkoušet. Subjektivní negativní pocit (roztřepanost atd.) nemusí být navenek vidět. Slidy - obrázek řekne daleko víc než tisíc odrážek. Agenda na úvod, zda se lidi ptát můžou / nemůžou, v průběhu / na závěr, jak dlouhé to bude. Důležitý je závěr, co si mají lidi odnést a proč se vlastně ta prezentace koná. Presentation Zen - skvělá knížka (spíš na marketingové prezentace).

    MP3 Podcast Podcast [7:06] 2.6 MB

###


Kompletní itinerář konference, rozcestník a materiály jsou k dispozici na

http://www.jopenspace.cz/


###

V podcastech byla použita hudba:
Burning Babylon, Roots Fi Cool (http://magnatune.com) publikováno pod Creative Commons License

Creative Commons - Some Rights Reserved

Podcast Licence: Creative Commons