Podcast: Záznam z přednášky iBatis SqlMaps

Tento týden proběhla na Univerzitě v Hradci Králové přednáška na téma iBatis SqlMaps. V přednášce jsem se snažil projít všemi základními funkcionalitami iBatisu a porovnat jej krátce s několika dalšími přístupy k implementaci datové vrstvy (plain JDBC, JPA / Hibernate) a podívat se co nového nás čeká v nové verzi iBatis číslo 3.

Kvůli omezenému rozsahu (1,5 hodiny) nemohlo dojít na trošku sofistikovanější záležitosti jako je použití diskrimintárů a resultObjectFactory, integrace se Springem, dávkovému zpracování dotazů do databáze a použití iBatoru. Pokud byste měl kdokoliv nějaké otázky týkající se těchto oblastí, neváhejte je napsat do komentářů k tomuto postu, a já se je pokusím zodpovědět a popřípadě publikovat i další příklady.

Pozn.: po poslechu se mi zdá, že kvalita záznamu je výborná ... jen se mi ke konci už trochu pletl jazyk, takže při jedné odpovědi na dotaz v závěru přednášky jsem odpověď uvedl tím, že Hibernate umí využít jak stránkování databáze, tak JDBC způsob pro skip záznamů ... samozřejmě jsem mluvil o iBatisu. Doufám, že se Vám bude přednáška líbit.

Použitá hudba: Minstrel Spirit - Enter The Woods, Gabriella (http://magnatune.com) publikováno pod Creative Commons License

MP3 Podcast Podcast [84:39] 22,4 MB

Creative Commons - Some Rights Reserved

Slidy prezentace Slidy prezentace ve formátu MS PowerPoint

Licence: Creative Commons