Stripes, bojovník střední váhy?

Nedávno konferencí java.cz proběhla zmínka (díky Makubovi) o frameworku Stripes - o kterém jsem do té doby neslyšel. Nyní vychází i článek na OnJava site. Po krátkém prolétnutí článku a dostupné dokumentace se mi zdá, že se jedná o velmi životaschopný projekt, který rozhodně stojí za prozkoumání.

Stripes obdobně jako kdysi Spring, se snaží odstranit takové ty nepříjemné věci současných "velkých a oficiálních" frameworků ala JSF a Struts jako je například mohutná konfigurace v XML souborech, složitý životní cyklus a zdlouhavé učení se frameworku, než je možné ho použít. Stripes mají přímou podporu pro Spring beany, AJAX, jednoduchou validaci, upload souborů a další featury. Celé je to postavené na anotacích, takže framework je optimální používat s Javou 1.5, i když existuje i řešení jak backportovat Stripes aplikaci pro Java 1.4.

Stripes dle mého názoru znovu zdvihá ze země transparent s nápisem "V jednoduchosti je síla!". Pokud JSP jsou bojovníkem lehké váhy, JSF, Tapestry a Struts váha těžká, Stripes se usazují někde uprostřed - no není to něco, co řada z nás hledala? Už se těším, až se na Stripes podívám trochu zblízka a vyzkouším si je na nějakém prototýpku :). Takže vzhůru na Stripes.

P.S.: vůbec nechápu proč framework nazvali "Proužky". Kdo ví, ať se podělí ;).

P.P.S.: dalším zajímavým frameworkem střední váhy je Wicket - ten jde na celou věc úplně jiným přístupem - a to snahou o napodobení implementace web aplikací stylem programování Swing; myslím, že i tenhle framework by si zasloužil nějaký malý prototyp na zkoušku