O autorovi

Jmenuji se Jan Novotný a jsem vývojářem, který spojil svou velkou vášeň s prací, která ho živí. Blog jsem začal psát v roce 2006 jako součást svého vzdělávání v oboru. Psaní blogu mě umožnilo se zúčastnit prvního ročníku ne-konference jOpenSpace, kterou jsem po několika letech organizačně od Michala Šrajera převzal doposud pomáhám organizovat. Blogování časem ustoupilo nahrávání podcastu Kafemlejnek TV, které natáčím spolu s kamarádem Petrem Ferschmannem, se kterým jsem se také setkal na jOpenSpace ne-konferenci.

Mým hlavním oborem je backendová část aplikací a dlouhá léta jsem věrný jazyku Java. Pro mého zaměstnavatele FG Forrest jsem vedle komerčních projektů napsal celou řadu nástrojů, které společnost využívá dosud. Jsem fanouškem Linuxu a open-source software a ve FG se snažím smysluplné části otevírat k veřejnému použití pod skupinou one.edee.oss.

V současné době pracuji na platformě Edee.one a především na její e-commercové části, která pohání desítky e-shopů s obratem ve stovkách milionů korun. V současné době jsem součástí týmu pro výzkum a vývoj, který má přinést novou generaci této platformy se zaměřením na bezprecedentní výkon a jednoduchost použití.